Framsida: Svenska fotbollslandslaget och stora mästerskap

Är du intresserad av det svenska fotbollslandslaget, inte bara det nuvarande laget, utan även från tidigare år? Vill du veta mer om hur de har spelat under EM och VM sedan flera år tillbaka? Då har du hittat helt rätt – på denna hemsida kommer du att få all information du behöver om det svenska fotbollslandslaget och stora mästerskap.

Det kan vara svårt att hitta information om detta på en och samma sida och därför har vi valt att skapa denna hemsidan åt er läsare. Här kan du läsa om EM och VM-mästerskap från ett svenskt perspektiv, alltså med fokus på Sveriges insats. Du kan också läsa om nyckelspelarna under de olika mästerskapen, kanske har din favorit haft en framträdande roll.

VM-1994

Ett mästerskap som alltid sticker ut i det svenska fotbollslandslagets historia är VM 1994 som hölls i USA. Sverige gjorde sitt allra bästa mästerskap det året, när de lyckades ta med bronsmedaljen hem till Sverige. De tog sig vidare från gruppspelet, där de mötte Brasilien, Ryssland och Kamerun, som tvåor med fem poäng, Brasilien var segrarna i gruppen.

I åttondelsfinal mötte de Saudiarabien, i kvartsfinal mötte de Rumänien och i semifinalen stod de åter mot Brasilien. Det ledde till förlust och en bronsmatch mot Bulgarien, där de vann. Stjärnor i laget var bland annat Thomas Ravelli och Tomas Brolin under detta fantastiska mästerskap. Vi hoppas få se Sverige gå så långt fler gånger i framtiden, vilket många av er säkert också gör.

VM-2018

Det gick ganska bra för Sverige även i det senaste Världsmästerskapet som ägde rum i Ryssland 2018. Visst, det gick inte lika bra som 1994, men de kom ändå en bit på vägen. De hamnade i en ganska tuff grupp mot México, Sydkorea och Tyskland, men de tog sig vidare till åttondelsfinalerna tillsammans med México. Regerande världsmästarna Tyskland var därmed utslagna.

I åttondelsfinalen slog de ut Schweiz och gick därmed vidare till kvartsfinal, där de ställdes mot England. Det var då Sveriges VM-resa tog slut för den här gången, då England besegrade dem med 2–0. Du kan läsa mycket mer om detta mästerskap här på vår hemsida, där du kommer hitta en artikel om just detta. Allt ur ett svenskt perspektiv.

EM- och VM-mästerskap

Sverige har ju förstås deltagit i många andra Europamästerskap och Världsmästerskap och de kommer alla ha en helt egen artikel här på hemsidan. Allt du läser hos oss är helt faktabaserat och skrivet av erfarna skribenter som vet vad de snackar om. Vi har förstås ett stort fotbollsintresse, speciellt när det kommer till vårt svenska landslag och våra svenska spelare.

Här kan du läsa både om de mästerskap där det gått riktigt bra för det svenska fotbollslandslaget, men även om de som inte har gått så jättebra. När du läser här hos oss kommer du bli ett proffs på det svenska fotbollslandslaget både då och nu, på ett enkelt och roligt sätt! Ta en titt bland våra artiklar och hitta de som passar dig.

Syftet med sidan

Vårt syfte med den här sidan är för det första att stilla kunskapshungern hos alla som vill veta allt om svensk landslagsfotboll, men också att vi vill dela med oss av våra kunskaper till alla där ute. Sedan ska vi inte glömma att vi tycker att ni enkelt ska kunna hitta all information på samma plats, här hos oss!

Sammanfattning

Du har hittat till en sida med fokus på det svenska fotbollslandslaget och deras prestationer i EM- och VM-mästerskap. Här hittar du artiklar om de olika mästerskapen, utifrån det svenska landslaget. Allt är förstås samlat på en sida och du kan enkelt välja vilka artiklar du vill läsa. Vi hälsar dig hjärtligt välkommen hit och mycket nöje som läsare!